Nap-Hold-Merkúr-Vénusz-Föld-Mars-Jupiter-Saturnus-Uranus-Neptunus-Pluton!
2020. november 21. írta: HoldNapFeny

Nap-Hold-Merkúr-Vénusz-Föld-Mars-Jupiter-Saturnus-Uranus-Neptunus-Pluton!

Az Indiai Buddhizmus úgy tanítja, az embernek kilenc élete van, hogy elérje a teljes megvilágosodást, vagy tökéletes nirvánát. Nos, ha számításba vesszük az égitesteket, összesen 11 Földi emberre gyakorolt hatású égitest lehet a Naprendszerünkben, ha nem számítjuk a Vegát, a Haumeát, a Makemakét, és az Erist... Ezekről csak elég annyit tudni, hogy a Vegán kívül a Plútó után következnek a naprendszer szélső peremén, a meteorövben, holdként, és a kőtörmelékkel forogva kerülik meg a Napunkat. A Vega is ezt csinálja, csak az a Mars és a Jupiter közötti meteorövvel, köznyelven aszteroida övvel, szintén Plútóként, vagy kis kísérőként, de ezek, úgy vélem, nem kerülhetnek számításba, sem ezoterikusan, sem racionálisan, az égi hatás tárgyába... és ha a Plútót nem is nézzük, mert mégis csak az Uránusz vagy a Neptunusz egyik holdja, 10 égitestünk mindenképpen van, és a mende-mondák szerint van egy 10. élet, a tökéletes extázis élete!

Állítólag van egy tizenkettedik kísérő is, a Nibiru, de erről most nem esik szó... ha nem haragszanak...

A Nap az első, a Hold a második, ezekről sem esik szó, a Nap a fent, a meleg, a pozitív, a felfelé, az építő, az úr, a befelé áramlás, a Hold a lent, a hideg, a negatív, a lefelé, a romboló (ma már kiszolgáló), a szolgáló, és a kifelé forduló, ezekről ennyi elég is, nem számot tevő égitestek!

Merkúr: Naprendszerünk legkisebb bolygója, gyakorlatilag akár holdként is funkcionálhat, gyorsan kerüli meg a napot, és heves érzéseket kelt az emberben... Akik a Merkúr csillagállást vélik választani, azoknak tömörnek, és racionálisnak kell lenniük, gyorsan kell dönteniük, és mindig a helyzet magaslatán kell lenniük, mindenre fel kell készülniük, és nem érheti őket váratlan. Egy valamit azonban tudniuk kell, az elevenség, az éberség, és a rátermettség nem mindig vonzza magával az inspektumot. Egyéb iránt a Messenger 2011-ben feltérképezte a Merkúr felszínét, és róla heves képzékeny jelenlétet örökített meg, ami változó inspektus, érdemes 2015 után kardinálisabban gondolkodnia, és mérlegelnie.

Vénusz: Naprendszerünk egyetlen eleven kőzet bolygója, ahol a vulkán kitörés napi jelenség, és izzó testén remek biológiai élet játszódhat le forró tavaiban, erről, ha jól tudom, már gyűjtöttek képeket, úszó sárgás-zöldes moszatok, amelyek a szerves kémiai hidrát jódoxid jelenlétére utal, ami azt bizonyítja, a kéngáz alkalmas a fotoszintézisre.  A Messenger 2011-ben ezt a bolygót is lencsevégre kapta, és izzó felszínén láva folyamok, és torkolatok, valamint nap-centrikus poláris hullámok ívelnek át, ami képlékenységre utal.  A Vénusz csillagállás szülöttjei mindig kis hitűek, és szeretnek nagyra törekedni, ugyan akkor kis igényűek. mindig talpra esettek, váratlan helyzetben jól hezitálnak, gyorsak, és pontosak, kedélyük mindig változik, ezért gyorsan meg kell hozni a döntést egy adott helyzetben, ha a helyzet magaslatán akar lenni, gondolatai rövidek, de annál élet telibbek, és maradandóbbak, sokszor nem csak maga számára, bár erről nehéz meggyőznie másokat. 2015-től új pólusban van a Tejútrendszer polárja, a napcentrumra, így a hevesebb, ingadozottabb váltakozások megmozgatják a Vénuszt, így figyelni kell a magaviseletre, és a kiegyensúlyozottságra, jó hangulat olykor többet ér minden megfigyelésnél, ugyanakkor ne feledje, az izzás ott van, ahol üres a jelenlét, azokat töltse ki valami mögöttes jelenléttel, hogy jobban tudjon koncentrálni a fontosabb dolgokra.

Föld: A föld csillagjegy a naprendszerünk fő eleme, nem csak gondos, de természetes, sőt, otthonos, és centrikus. Ám a csillagjegy rendkívül nagy élővilággal van megáldva, ezért nagy küzdelmeken és annál is nehezebb megpróbáltatásokon kell átesnie. A Föld, élővilágától fogva pozitív, hidrogén koncentrátuma magas, levegő páratartalma alacsony, mégis túlnyomás uralkodik benne, ami miatt rendkívül váltakozó, mégis helyhez kötött egyén a Föld. A Föld egyébiránt a barátság, a természetesség, a jó indulat, és a függetlenség égitestje, ha azonban kihozzák a sodrából, nehezen tud továbblépni, mindig a tettek mezején, gondoskodása ragályos, mégis elég ellenszenves, mindig mérlegel, keveset dönt, de azt alaposan, jó harmóniájának csak a környezete szabhat határt. A Nemzetközi Űrállomás és a James Web űrteleszkóp 2013-as felvétele szerint a kontinentális éghajlatok változnak, elsősorban Eurázsia felett, de Amerikát is érinti, Ausztrália kimozdul, Antarktika megindul, olvad, az ózonlyuk szélesedik, ami miatt a napcentrikus törésvonalak perzselnek... éppen ezért a Föld típusú csillagjegyek 2015-től mérlegelnie kell a döntéseket, mert sokszor lesz nehéz helyzetben, forró pillanatok csak a kapcsolataiban mutatkoznak, viszont hatalma inoghat, és mozgása szeleburdibb lesz, emiatt vesse fontolóra, milyen irányba akar kedvezményesebb változást elindítani.

Mars: A Mars az egyetlen lakható égitest naprendszerünkben, a Földön kívül, és egyben az utolsó még szilárd talajon álló hitvilág. Emiatt a Marson folyó eróziók, földrengések, és földomlások miatt a változás, és a kiszámíthatatlanság jellemző rá. A Mars eleműek gondosak, kegyesek, lelkületesek, és mérsékletesek, talán korábbi, vagy lejjebb lévő égitestjeiknél sokkal kimértebbek, több helyzetvalót képesek megeleveníteni, emiatt ügyelniük kell kompozíciójukra, mérsékletességükre, és perspektívájukra. A Mars csillagjegy alatt születettek komoly elhatározással érkeznek, ám nehezen tudják túltenni magukat az élet kihívásain. 2015 napcentrikus törései kevésbé viselik meg, mert ingadozó járását a Vega is befolyásolja, emiatt kettős hatásban van, részben ügyes, és megoldó kulcs, részben pedig tehetetlen, és magányos, éppen ezért mindig ügyeljen a hegemóniájára, és a diaszpórájára, mert ezek komoly ambíciók és muníciók lehetnek még számára.

Jupiter: A Jupiter Naprendszerünk legnagyobb és egyben fő bolygója, nélküle üres lenne a naprendszer, és a vákuum, ami benne, körülötte, és helyében keletkezik, megbolygatja a természeti egyensúlyokat, ezért rendkívül kimértnek, és meghatározottnak kell lennünk, ha nem akarjuk a Jupiter erőcentrikusságát magunk felé terelni. A Jupiter, a napfoltja lévén, amely világos fehérlyuk, és nem elnyel, hanem taszít, - megsérült a nappal való ütközés során - képes egyensúlyozni a Nap centrikusságából adódó változásokat, ami miatt jóformán semmi változás nem érinti a 2015-ös Tejútrendszeri polár váltást, mert belső polárjai elég stabilak, egyébként sincs szüksége rá, mert nagysága a Napunk egyharmada. Rendkívül jó indulatú, kedélyes, jó magaviseletű, mindig lelkes, de sose komoly csillagjegy, ami miatt elég nagy csávák és kutyaszorítók övezik környezetét, de ha megtalálja dilemmatikus egyensúlyát, sikeresen átgázolhat 2015-ös nehézségeken, csak fő a kompozíció, ahogy mondja a Mars, és a megrökönyödöttség.

Szaturnusz: A Szaturnusz Naprendszerünk második legnagyobb bolygója, és egyben a második legfőbb bolygója. Szintén nagy hatást gyakorol a környezetére, végtelen űr nem kering körülötte, de elipszilon gyűrűivel jól átírja a naprendszer pályáját, így hatása sok mindenre kiterjed, hiányában a bolygók halmazállapota megváltozna, a naprendszer formája, alakja megnyúlna, keringési idő változna. Rendkívül szeszélyes bolygó, gyűrűje a pajzsa, amivel játékosan domborodik kifelé, mutatva, milyen értékeket képes felmutatni igen rövid időn belül. A napcentrika szintén nem volt nagy hatással rá, de azért billegtették, enyhe módosítást végrehajtottak rajta, ezért ügyelnie kell belső egyensúlyára, mivel a Jupiternél valamivel gyengébb poláris övvel rendelkezik. A Szaturnusz csillagjegy szülöttjei a szépség, és a jóravalóság valamennyi kölcsönös érzését megmutatják, mivel szeretik kimutatni jó hiszemüségüket, de csak igen rövid ideig, mivel mérvadóak, de akkor elvárják a koordinációt. 2015 után csak annyiban kell ügyelniük a változásokra, hogy kimértebbnek, és míveltebbnek kell lenniük és ha kell, adott helyzetben meg kell hoznia a váratlan döntéseket, hogy jó csapatszellem legyen.

Uránusz: Nincs polárja, de antipolárja van, ami miatt kissé semlegesül a poláris hullámoktól, vagy csak későn jut el hozzá a változás. 2015 után hosszú ideig nem kell még változásra készülnie. Naprendszerünk egyik hideg bolygója, se nem fő, se nem mellék, póluscserékre szakosodott bolygó. Az Uranus végtelen türelem, és kimértség, képes megkülönböztetni a jó döntéseket a rosszaktól, ezért nagy haszna van a csapatszellemben, de egyedül is megállja a helyét, komoly muníciókat és ambíciókat kecsegtet az elvárásai felé, ami miatt rendkívül tapintatosnak, és érzékenynek kell lennie, nem kizárt, hogy ha kellő antipolár összegyűl a csillagállásban, akkor viselője is képes erőbetást, szellemi, érzelmi, de akár egyensúlyváltást is behozni, és ez nagy sikerrel lehet karrierjénél.

Neptunusz: Naprendszerünk csaknem legszélső égitestje, és egyben sokak számára az egyik legjobban kedvelt égitest is. A Neptunusz egyszerre dipóláris és antipóláris, ami miatt kiválóan alkalmazkodik a poláris erőbenyomásokhoz, és bár jó szerepe van a Naprendszerben, nagy poláris behatást mér rá a Nap, amit úgy tűnik, 2015 óta egész jól tűr. A Neptunus kissé hálátlan, de annál tapintatosabb, jóra való, és mégis mostoha, de legfőképpen igaz, és hű, ami miatt gyakran keveredik bajba, de hamar kikecmereg belőle, ahogy csak tud, ha nem, akkor helyzetkompromisszum. A Neptunusz szülöttjeinek mindenképpen elővigyázatosnak kell lennie, mert kimértségük, és rátermettségük egyensúlyváltozást indíthat el, és ez a Nappal lejátszott centrikus erőhullám miatt érzékenyen befolyásolja a környezetét, de egy kis megtartóztatás, és sok jót tud kihozni magából.

Plútó: Olyan égitest, mely nem is számítana még kilencedik bolygónak sem, nem hogy tizenegyediknek, tizenkettediknek, vagy tizenharmadiknak... egykor egy hideg bolygó tagja, holdként, ma önálló, de még független kísérője a naprendszernek. Végtelenül nyugodt, szelíd, rátermett, és kardinális, magát jól vezeti, és kiváló alkalmazkodóképességgel rendelkezik, ami miatt nem kis problémát, és helyzetelemzést kell elszenvednie. 2015 számára is sok változást hozz, legalább olyan jelentőset, mint a Merkúrnak, mert szapora meteorit, és aszteroida raj ostromolja, és ez a polár hullámmal együtt kissé ingatja lelki egyensúlyát, de felfelé törekvő vágya miatt, törekedik, így viharos környezetet képes teremteni, ami nagy értékeket hoz létre, de ellenállóságában és törekvésében csak az ügyefogyottsága vethet gátat. Tanácsos ezekben a viharos pillanatokban a Plútó csillagjegyűeknek instabilnak, visszafogottnak, és kifejezőnek lenni, hogy megtarts a naprendszer külső aszteroida öv és a belő égiöv közötti átjáró szerepét mind személyben, mind csillagállásban.

A bejegyzés trackback címe:

https://moonsunmaxteam.blog.hu/api/trackback/id/tr7816293044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása