Vázlat az irodalom fiókomból/mappámból: SAO újratöltve!
2021. szeptember 29. írta: HoldNapFeny

Vázlat az irodalom fiókomból/mappámból: SAO újratöltve!

kirito_yuuki.jpg

SAO újratöltve: Kirito, Asuna és Sinon kirándulása
Műfaj: Anime

 

2025. március 15. Japán, Tokyo, Akihabara
Jöttek, mentek az autók, s bár a reggeli csúcsforgalom egy ilyen világvárosban már elmúlt, amely maga volt a katasztrófa, még így is forgalmas napnak tudható be ez a kora tavaszi nap. Már még csak enyhe langyos levegő volt, olykor már egy-egy cseresznye virágszirmot vitt a levegő, és ez hangulatossá tette Tokyo egyik, s talán leghíresebb szívét.
Szombat volt. Végre vége a sulinak. Most volt a tavasz, most kezdődött az év. És mivel mindannyian átmentek, elhatározták, hogy kicsit kikapcsolódnak. Bár ez eleinte nem volt ínyére Asadának, mert még mindig nem dolgozta fel az utóbbi idők heves történéseit, de a terápiás kezelés, és Asunával folytatott kapcsolat sokat segített neki.
Épp most is az volt a terv, hogy mindannyiuk jól érezze magát, s ezúttal megígérte Asuna, hogy Yui-chan is velük fog jönni, vállra erősített kamerán, aminek örültek is, meg nem is.
Épp most is ott állt Asada a pályaudvarhoz közeli park egyik oszlopának dőlve, s nyomkodta az okostelefonját, amikor lépésekre lett figyelmes. Felfigyelt. Asuna volt az.
- Á, szia Asada! - mondta Asuna. - Látom, te már itt vagy!
- Persze. Miért ne lennék? - kérdezte Asada.
- Úgy látom, Kirito késik! - folytatta Asuna.
- Gondoltam, hogy ő jön utoljára! Ki más is? - kérdezte Sinon. Eldöntötte, hogy ismét befesti ciánkékre a haját, mert szeretett volna még egy utolsót emlékezni a GGO-ra, s ha halványodik a festék, úgy is lemossa. Tehát most ő kék hajú volt. És ez emlékeztetni fogja Kiritot is arra, hogy ki is ő valójából! A legjobb mesterlövész!
- Öhm... nem megyünk addig valahova? - kérdezte Asuna.
- Mehetünk! - rakta el a homoksárga színű okostelefonját Asada. - De minek?
- Hát... majd meglátod! - mondta Asuna.
- Hé, hó, jövök már! - szólt a távolból egy hang, és a két lány a hang irányába fordult. Kirito volt az, és éppen most érkezett a parkba a sétáló utcán.
- Kirito! - kezdte Asuna, majd csípőre tette kezeit. - Már épp menni készültünk!
- Tényleg? Akkor mentem is! - heccelődött Kirito, s közben mosolygott.
- Kirito! - mondta Asuna.
- Nem szándékoztunk megvárni, de a kelleténél hamarabb érkeztél! - vágott fel Asada. - Gondoltuk, te is várakozhatnál egy kicsit!
- Én? - ért a két lány mellé a menőn felhozott fekete hajú frizurával Kirito. - Siettem, ahogy tudtam!
- Persze! - mondta a két lány egyszerre.
Kirito megvakarta a tarkóját. - Nem úgy volt, hogy ma kirándulunk?
- Igen, de először nézzünk körül Akihabarába! - felelt Asuna. - Vannak itt jó üzletek, kár volna ki hagyni őket. Ugye, Yui-chan? - kérdezte Asuna, s a vállára erősített apró kamera felé kacsintott.
- Igen, anyu! Az jó lenne! - jött ki a mikrofonból Yui-chan gyerekes hangja.
- Á, Yui-chan, itt vagy? Észre sem vettelek! Áháháh! - vakarta meg a tarkóját Kirito.
- Én viszont észrevettelek, apa! - felelte Yui-chan.
- Nos, ha mind itt vagyunk, akkor indulhatnánk! - egyenesedett ki Asada. - Mert az idő telik, és nekem már este ötre haza kell mennem!
- Hát, akkor induljunk is! - így Kirito.
Ezzel Sinon, Asuna, és Kirito elindultak Akihabara utcáin.
"Akihabara nem csak világviszonylatban, de Japánban is a leghíresebb városi negyed volt, értéke felért a New Yorki múzeumnegyeddel, vagy a Párizsi zárt terű sétálóutcáival. Nem csak azért, mert szinte minden megkapható volt, ami szem száj igénye, de itt volt megrendezve a legnagyobb Ázsiai Fantasy- Sci-fi- és Anme- Manga találkozó, itt voltak kaphatóak a legritkább fanficek, és cosplayruhák szinte kivétel nélkül, és olyan hatalmas kínálat volt a fantasztikus irodalomnak, hogy aki valaha is Tokyoba utazik, annak látogatási listáján feltétlenül első helyen kell lennie Akihabarának, amit csak úgy becéznek a Japánok, Akiba!"
Ahogy kiértek a parkból, az első, amivel szembe találkoztak, az egy Online Virtuóz Játékbolt volt, konzolgépekkel.
- Na, bemegyünk? - kérdezte Kirito.
- Menjünk be, apa! - jött ki Yui-chan hangja a mikrofonból.
- Nem bánom! - ezzel Asada belépett a boltba. Kiritio követte, majd végül Asuna a maga csendes, de bájos természetével zárta a sort.
- Jó napot! Világot vásárolni jöttek, vagy csak kipróbálják őket? - kérdezte a játékboltos, aki végigmutatott a kínálaton. Több konzolnál éppen ültek, és mozdulatlanul nézték a képernyőt, a jellegzetes NervGear sisakkal, amint nyomták a képzeletükben az újabbnál újabb MMORPG világokat.
- Hát! - mondta Kirito.
- Természetesen kipróbáljuk őket! - felelte Asada. - Van valami GGO-hoz hasonló világ?
- Asada-chan! Minden rendben? - kérdezte Asuna.
- Persze! - mondta Asada. - Csak puszta formai kíváncsiság!
- Ismét előtört belőle a Sinon! - mondta Kirito.
- Igen, papa, én is ezt látom! - szólalt meg a mikrofonban Yui-chan hangja.
- Ti csak maradjatok, nem musztály MMGzni! - ezzel intett Asada, s már beljebb is ment.
- Hát, éppenséggel hasonló világ van, de ezek már Amerikai gyártmányok! - kezdte el a boltos, majd végighaladt a polcokon, s megnézte a kézi modern fegyver hadviselés világait, végül leemelt egy lemezt, és egy usbt. - Ez talán megfelelő lesz a kisasszonynak! ZZO a neve, azaz Zero Zuna Online! Alapjából véve hasonlít a GGO-ra, annyi talán a különbség, hogy nem állandós történet, csupán pontok alapján lehet feljebb jutni, és a pályáin kívül elég szűk mozgásterű játék! Csak tapasztaltaknak ajánlom! - fejezte be a játékboltos, mire kikapta Asada a kezéből a lemezt, s egy szabad konzolhoz ment, majd leült. Behelyezte a lemezt, hozzácsatolta a sisakhoz az usbt, s már fel is vette.
Asuna és Kirito pedig mögé álltak, és figyelni kezdték őt.
A konzol monitorja tökéletesen közvetítette azt, amit Asada gondolt a tudatával, ugyanis a készülékkel össze volt kötve egy vezetéken a sisak. A világ betöltött, végül kiírta japánul, hogy üdvözöljük a Zero Zuna Online világában, kérem írja be a nevét! Asada beírta a Sinon nevet tudatában, s már mentek is tovább a karakterbeállításra. Először a nőt választotta Asada, majd a könnyű, lézerfegyveres hadtech karaktert, végül a világ betöltődött, és már meg is jelent 800 kezdőponttal a startállapot.

 

Continued...

A bejegyzés trackback címe:

https://moonsunmaxteam.blog.hu/api/trackback/id/tr8016704360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása