Advent-Mikulás-Karácsony-Szilveszter , és társulás ehhez a csoporthoz!
2020. november 19. írta: HoldNapFeny

Advent-Mikulás-Karácsony-Szilveszter , és társulás ehhez a csoporthoz!

merry12.jpg

Érkezni fog ehhez a bloghoz, és facebook oldalához, csoportjához további közösség, mint például: Weboldalak, weblapok, oldalak, neveldék, más blogok, facebook oldalak, és különböző csoportok ismerősei, hogy tágabb, és pirosabb legyen a kör...

Aki lementette a könyvjelzők közé ezt a blogot, az bizonyára láthatta, ha naponta hét új szöveg érkezik a blogra, akkor a blog piros, vagy ha naponta legalább 50-en látogatják... egyébként elméleti, ami narancs... ezt követi a piros, ami gyakorlat, de vajon mi jön harmadjára? A zöld, vagy a kék? Nem tudom, láttátok e a facebook oldalnak a könyvjelzőjében a napokban lila színnel volt kitöltve, aki operával volt, az bizonyára emlékszik, talán a lila a napi egy millió látogató... de miért volt akkor idáig kék? Esetleg más háttere van az oldal könyvjelzők háttérszínének megjelölésében? Mert lehet oka, hogy a könyvjelző a nyitó oldalon minden oldalt , más színnel jelöl... valamelyiknek a betűszíne más , én , hogy őszinte legyek, annak megváltoztatására még nem törekedtem. Arra tippeltem, hogy a lila az tiszta elmélet, a kék a kollektív gyakorlat, és a zöld a szabad közösségi szellem... de ezek csak tippek... most viszont mindent meg kell tegyek , hogy a napi 50 látogató, és a napi hét blogjegyzés visszatérjen a maxteamhoz!!!

Adventi, Mikulás, Karácsony, talán Szilveszter, mindenkinek kedvesek ezek a szavak, ünnepek, de mit is ünneplünk pontosan ezeken a napokon? Adventi volt ugye a karácsony előtti utolsó négy hét vasárnapja, amikor meggyújtunk mindig eggyel több gyertyafényt, összesen négyet, hogy várjuk a december 21-e téli napfordulót, ezekben a várásokban mindig van finomság, főzés-sütés, kedveskedés, még a mikulás is belefér.

Mikulás, talán mindenki hallott már az orosz emberről, aki újabban már amerikai, és az Antarktiszon lakik... de a tizennyolcadik-tizenkilencedik században, sőt, sok helyen még a huszadik században is orosz embernek tekintették, vallották a mikulást, aki, a legenda szerint Európa minden gyermekéhez eljut Miklós napján - vagy csak a legjobbakhoz - és megajándékozza, előre tudja, jó volt, vagy rossz, ha jó, édességet kap - kezdetben csak játékot - egészen később már technológiai kütyüket - míg a rosszaknak virgáncsot. Állítólag Télapó néven is él a neve, és karácsonykor is ő hozza az ajándékokat, kéményen, vagy ablakon, sokak kedves gyermekkori emléke... de hogy hogyan lett amerikai látogató belőle, ráadásul Antarktiszi gyárral? Ez még mindig mind a mai napig rejtély előttem...

Karácsony, és szentek estéje... állítólag Jézus, ahogy a feltámadás előtti három napban, úgy a születés előtti három napban és a téli nap fordulóra esik az idő, az utána jövő harmadik nap, Jézus Krisztus urunk születésének immáron 2020. esztendeje, a harmadik napon megszületik, és a sarkcsillag - talán az esthajnalcsillag, vagy a Jupiter, vagy az Orion - fénye vezette el a három indiai embert - szerintem meg arabot - látogatóba Jézushoz, és ezt a napot követő két nap a karácsony, ami mindenkinek a maga szent ünnepe... valakinek a Marry Christmas, amit le is fordítok, Maria Kriszt Messias, vagy egyszerűen Karácsony, mint Kalácsom, vagy Karátom, Harácsoló Asszony, vagy csak összejött rá a csony (csúcs menyegző), de a kiválasztottak már tudhatják, ka-rács-ony, vagy ka-r-ács-ony, valami gyermeki orrpiszkáló ony végzéssel... sokak kedvenc ünnepe... ilyenkor rendszerint fenyőfa, szaloncukor, mandarin, bejgli, narancs, méz, lekvár, gyümölcs, de még dió is kerül a karácsonyfa alá, sőt, ma már dió hiány miatt mogyoró... és persze az ajándék!

Szilveszter! Nevében is benne van, Szilveszter pápa utolsó születésnapja, a legenda úgy tartja, hogy ezen a napon született, azaz a jég befagyása előtti utolsó havazó napon, így lett december 31, és egyben szilveszter, majd utána elseje, azaz újév... újévkor szokás lencse, baromfi virsli , jó sok mustárral, kevés ketchuppal , és nagyon kevés, szinte semennyi majonézzel, mert semlegesíti, újévi pogácsa, szilveszterkor meg ugyebár a pezsgő, koccintás, és persze, az ellenállhatatlan lila káposzta hurkával és kolbásszal, de hogy ne csak a táplálkozási részét nézzük, Szilveszter pápa megünnepléséért tartjuk ezt az ünnepet, mert ekkor volt a születésnapja, és egyben ez a nap lett a neve napja, és egyben szilveszter az éjfélezés, a tűzijáték, és a kutya megkötése, mert sok kutya megszökik!

Telihold Napfény Holdfény

A bejegyzés trackback címe:

https://moonsunmaxteam.blog.hu/api/trackback/id/tr1516290692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása